Home / Nyheter / 522 miljoner dollar Jackpotvinst på Mega Millions i Kalifornien3 min läsning
522 miljoner dollar Jackpotvinst på Mega Millions i Kalifornien

522 miljoner dollar Jackpotvinst på Mega Millions i Kalifornien3 min läsning

Inga Kommentarer

Den 11: e största jackpottvinst i USA Lotteri har en vinnande biljett.

Den vinnande biljetten såldes i en butiksaffär i San Jose, Kalifornien, men vinnaren har ännu inte identifierats. Den femte största Mega Millions-jackpotten krävdes slutligen på en jackpot på 522 miljoner dollar. Om vinnaren tar klumpsummen skulle de få cirka 308 miljoner dollar före skatt. Butiken kommer också att få en miljon för att sälja den vinnande biljetten.

Vinnande siffrorna var 1, 2, 4, 19, 29 och Mega Ball 20. Totalt 22 ritningar kom och skickades utan en vinnare, vilket gjorde att jackpotten kunde passera en halv miljard.

Det var åtta andra spelare som vann ett pris genom att matcha alla fem vita bollarna. Sex spelare vann $ 1 miljonpriset (Arizona, Massachusetts, Michigan, Minnesota, två i New Jersey), och två spelare hämtade $ 3 miljoner vardera med valfri Megaplier (Massachusetts och Texas). Jackpotten återställs till $ 40 miljoner för nästa ritning, som kommer att vara den 27 juli.

 

Kalifornien och New Jersey vinner stort på jackpotvinst

De 522 miljoner dollar jackpotlederna strax bakom 533 miljoner dollar vann just tidigare i år i New Jersey. Det är den 6: e jackpotvinst i USA: s lotteri i år, den tredje för Mega Millions. På listan över alla tider är det den 11: e största jackpotvinst som vunnits i USA.

Med denna seger har Kalifornien sin 7: e jackpot vinnare i de 40 största lotteri jackpot vinsterna i USA. De springer bara New Jersey, som har 9 totalt 40 vinnare i topppotten. New York leder tekniskt vägen med 45 lotteri jackpot vinnare, men bara tre av dessa segrar har varit i topp 40. Kalifornien och New Jersey har också kombinerat för de sista 3 vinsterna.

 

Midwest gillar Powerball, nordöstra USA gillar Mega Millions

Intressant är det en massiv regional splittring mellan Powerball och Mega Millions vinnare. Mellanvästern står för ungefär 40% av alla Powerball jackpot-vinster, med Indiana (39), Missouri (31) och Minnesota (22) i de tre bästa Powerball-jackpottarna vinner och står för en fjärdedel av alla segrar i sig.

Samtidigt står nordöstra och Kalifornien för mycket mer av Mega Millions jackpot vinnarna. New York leder de mest Mega Millions vinnarna med 36, följt av Kalifornien vid 29. New Jersey och Ohio bundna för tredje med 19 vinnare vardera. Michigan och Illinois visas båda i topp 10 av Mega Millions jackpot vinnare med 17 och 11.

Det är lätt att räkna ut var skillnaden kommer från: Mega Millions och Powerball började på olika ställen vid olika tidpunkter. Endast Illinois och Michigan erbjöd Midwest-spelare möjlighet att spela Mega Millions före 2010, medan de bara gick med i Powerball lotterier under 2010 själva. Under tiden hoppade de flesta av Midwest på Powerballvagnen 1990 och gick bara med i Mega Millions 2010.

Varför är 2010 ett populärt år? I oktober 2009 nådde Mega Millions konsortiet och Multi-State Lottery Association (som kör Powerball) ett avtal om att sälja båda lotterierna över varandras territorium. Från och med 2018 erbjuder endast fyra stater inte Mega Millions eller Powerball.

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up