Home / Bonusar och spelstrategi – de bästa tipsen

Bonusar och spelstrategi – de bästa tipsen

Oddsbetting handlar mer om sannolikhet än tur

Oddsbetting handlar mer om sannolikhet än tur. Källa: Pixabay

Till skillnad från vad många skeptiker tror handlar sportsbetting om väldigt mycket strategi och analys, till skillnad från rak och enkel tur. Det finns oftast två sorters betspelare – en som gör det mest som hobby, och en som lägger ner dyrbar tid på det och till och med kan ha det som heltidsjobb. Bakom succén ligger månader och ibland år med research och matchanalys, med ett och annat trick som de använder sig av för att förbättra sina chanser att vinna. Läs vidare för att ta reda på fler tips för oddsbetting.

Vad som krävs för att lyckas

Det första man ska klargöra är att även om man analyserat spelet till punkt och pricka och spelen på en tämligen säker match med låga odds, är det ingen garanti på att man vinner. Det underbara och underhållande med sport är att allt kan hända och ingenting är omöjligt, för att citera Gunde Svan.

Men några viktiga egenskaper som man bör ha är bland annat extrem disciplin, där det är viktigt att kolla igenom sina spel ett antal gånger och tänka på alla möjliga utfall. En annan viktig poäng är analysen. Visst är det väsentligt att noga ögna lagens tidigare spelade matcher, men lika viktigt är det att analysera resultatet av ens egna spel efter matchen är slut, så att man kan märka var det finns bra och dåliga mönster. Du bör också alltid ha en budget som du håller dig innanför – när din spelkassa förhoppningsvis växer med tiden kan du även öka din budget.

Utnyttja bonusar för att öva

Man kan inte bli expert direkt, och det krävs oftast ett antal misstag innan man börjar lära sig hur man bäst spelar på oddset. Men det är inte alla som har råd att slänga pengar i sjön bara för att öva, därför erbjuder många sidor välkomstbonusar till nya spelare, där man ofta kan få sin första insättning matchad eller dylikt. Med dessa frispel kan man öva och göra mer våghalsiga bets, eftersom man inte spelar med sina egna pengar. På sidor som Betfair kan man ta del av bonusar både på odds och casino, och som nybörjare kan du även lära dig spelsystem och taktiker genom deras onlinevideor på spelbörsen.

Matematik och sannolikhet är en stor del av betting

Matematik och sannolikhet är en stor del av betting. Källa: Pixabay

Kellys kriterium

En annan strategi som många oddsproffs använder sig av är något som kallas för Kellys Kriterium. Det har tidigare använts av folk som köper på aktiemarknaden, men kan i viss utsträckning också appliceras på sportoddsen. Det är i stort sett en matematisk uträkning som beräknar storleken på ens investering, som lyder på följande sätt: insats = sannolikhet för vinst – risk för förlust. Exempelvis om du har 61% chans att vinna och därmed 39% chans att förlora, ska du satsa 22% av din spelbörs (eftersom 61-39=22). Om de siffrorna hade varit omvända ska du enligt kriteriet inte spela överhuvudtaget, eftersom riskerna är större än möjligheterna.

Med en kombination av strategi, matematik och bonusar kan man gå riktigt långt i oddsbetting, även om man väljer att bara göra det för skojs skull!

Scroll Up