Home / Betting / Minnesota Sportbetting har bra odds att gå igenom3 min läsning
Minnesota Sportbetting har bra odds att gå igenom

Minnesota Sportbetting har bra odds att gå igenom3 min läsning

Inga Kommentarer

Ett annat mellanstatligt stat kommer att ta upp juridisk sportspel nästa månad. Några av dess mest högprofilerade backers tror att det kan gå före slutet av nästa år.

Minnesota Rep. Pat Garofalo har gått med i en grupp lagstiftare som driver lagstiftning om sportspel i landet på 10 000 sjöar. Minn Post rapporterade tidigare i månaden staten Sen. Rodger Chamberlin förväntar sig en bipartisanräkning som kunde passera ”lätt” under 2019-sessionen.

Hans kollega GOP Rep. Delade ett liknande förtroende.

”Jag är övertygad om att det kommer att hända,” sa Garofalo i en intervju med Gambling.com. ”Jag kan bara inte berätta vilken månad eller år än.”

Det känslan delas också av bransch lobbyister, som redan har fallit ned på St Paul för att diskutera speltidslag. Eftersom en räkning långsammare får fart mot passagen, så kommer det till att bli återställd för att se.

Minnesota arbetar genom flera hinder

Eventuellt omstridd lagstiftning måste fungera genom en myriad av intressenter och oro. Minnesota är inget undantag.

Garofalo förväntar sig bipartisan debatt om frågan, som inte omfattas av typiska partisan fel linjer. GOP kontrollerar statligt senat snävt, men Minnesota Demokratiska-Farmer-Labour Party tog kontroll över det statliga representanthuset i 2018-mittenvalet. Inkommande direktör Tim Walz är också medlem i DFL.

Andra intressenter som statens infödda amerikanska stammar som driver kasinon, statligt sponsrade statslotteri och professionella sportlag kommer alla att väga in på lagstiftningen. Det kräver en balansräkning att försöka optimera det bästa scenariot för varje parti – samt maximera skatteintäkterna för statsskulden.

Lagarna säger att det bäst kan uppnås genom mobilspel.

Åtta stater tar rättsliga satsningar nu, och District of Columbia är redo att ansluta sig till dem tidigt nästa år. De har alla tagit olika tillvägagångssätt för legalisering, men det är uppenbart att de med mobil- och online-satsning genererar mer intäkter.

Intäktspotentialen, såväl som kulturskiftet mot mobilt spelstöd, gör reglerad onlineåtkomst till en hörnsten i någon Minnesota-lagstiftning.

”Den amerikanska sportfläkten har talat, de vill satsa på sitt favoritlag från soffan i sitt vardagsrum,” sa Garofalo. ”Och om vi inte tillhandahåller en reglerad miljö för det, kommer de bara att fortsätta att använda de offshore-sportböcker som tillhandahåller den tjänsten just nu.”

Andra nyckelprioriteringar, i synnerhet skattesats, måste fortfarande diskuteras. Men Minnesota-ledare har prioriterat den möjliga nya rättsliga spelmarknaden som ett sätt att bekämpa olaglig satsning, inte nödvändigtvis en budgetpropacea. Detta kan leda till större flexibilitet när man diskuterar lagstiftningen.

”I Minnesota är fokusen verkligen att vi inte fokuserar på att försöka öka skatteintäkterna eftersom det egentligen inte är det som legaliserar sportspel huvudsakligen handlar om, säger Garofalo. ”Det handlar egentligen om att försvara den underjordiska ekonomin, den svarta marknaden och en finansieringskälla för organiserad brottslighet.”

Om det slutförts snabbt kan Minnesota också springa flera av sina grannar i beaktande av sina egna spelautomater.

Midwest States ger förslag till sportspel

Upp till 25 stater kan ha laglig sportspel på de närmaste fem åren. En betydande del av dessa förväntas vara i Mellanvästern.

Minnesota grannar Iowa och South Dakota är bland de stater som har infört lagstiftning eller avser att göra det någon gång nästa år.

Samtidigt tycks en mängd andra stater i regionen vara redo att skicka en proposition inom en snar framtid. Det inkluderar Illinois, Indiana och Ohio, som alla verkar ha stort stöd för legaliserat spelande.

Det är fortfarande en lång lagstiftningsresa tills Minnesota-invånarna kan satsa på vikningarna från sin soffa, men alla tecken pekar mot den verkligheten som kommer tidigare än senare.


Söker du efter de bästa posters online? Hos Funqle kan du hitta de bästa posters och wall art du kan tänka dig!


0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up