Home / Betting / NBA Betting 20197 min läsning
NBA Finals 2019 Betting

NBA Betting 20197 min läsning

Inga Kommentarer

Betting på NBA är extremt populär i USA tack vare den nästan nattliga åtgärden som erbjuds från mitten av oktober till början av juni. För dem som vill veta mer om en av de bästa vadslagningsmarknaderna i USA, vår   NBA betting guideinnehåller en lista över de bästa ställena att satsa, råd för att satsa NBA-spel och expertoptioner.

 

Betting NBA Basketball

Med divisions-, konferens- och till och med cross-country rivaliseringar som sträcker sig över decennier, slår det drama som erbjuds av NBA ett personligt ackord med fans från både lag och enskilda spelare.

Kasta av karaktärer och storylines har aldrig varit starkare och båda gör för spännande matchups nästan nattligt över en 82-säsong med 29 lag från USA och 1 från Kanada.

Playoffs erbjuder ännu mer spänning, eftersom det grusliga 7-spelsformatet gör ett utmärkt jobb, vilket innebär att de två bästa lagen står inför varandra i slutet av säsongen.

Förstå NBA Betting Lines & Odds

Amerikanska sportböcker använder a punktspridningssystem att förutse vinnaren av varje tävling och antalet poäng som de kommer att vinna med.

Över / under spel görs genom att upprätta ett antal poäng som kommer att scoras av båda lagen i kombination och huruvida antalet kommer att vara högre (över) eller lägre (under) eller inte.

Till exempel, om Golden State är favoriserad över Cleveland med 5 poäng och det förväntas vara ett högt poängspel, så skulle Golden States odds se ut så här: GS -5.0, 180. Clevelands odds ser ut så här: CLE +5.0, 180.

För att täcka spridningen skulle Golden State behöva vinna mer än fem poäng. För att slå spridningen skulle Cleveland behöva vinna spelet eller förlora med fem poäng eller mindre.

Moneyliner är baserade på ett negativt eller positivt heltal som representerar hur mycket pengar som måste satsas på laget i fråga för att vinna 100 kronor. I det här fallet om gyllene staten favoriserades med en moneyline på -140 skulle det innebära att en spelare skulle behöva lägga en £ 140 satsning för att vinna 100 kronor.

Om Cleveland var underdog med odds på +160 som skulle innebära att en insats på £ 100 skulle vinna 160 kronor.


Tips för att satsa NBA-spel

Ett stort antal faktorer kan övervägas när man spelar NBAs ordinarie säsong. Med så många tävlingar att välja mellan (1 230 från oktober till april för att vara exakt) kan allt hända på en viss natt.

Tänk på ”vilande spelare”

Lag som kanske redan har slagit upp en playoff-plats beror ibland på att vila sina bästa spelare. Detta förändrar dramatiskt oddsen till förmån för sina motståndare, men det är värt att notera att lag med utmärkt djup fortfarande är värda att satsa på i dessa situationer.

Undvik att plocka underdogs som kan tanka

Det har blivit allt vanligare att se lag längst ner i rankingen lägga mindre tonvikt på att vinna spel för att få högre uppställningsposition för att återuppliva sin franchise. Denna process (känd som tankning) har hjälpt vissa lag och det är värt att veta om ett lag kan misstänks för det när man väljer underhundar.

Anmärkningsvärda hämndsspel

Hämndsspel är som eller mer framträdande i NBA att de är i någon annan professionell sportliga liga. Med mindre lagstorlekar kommer ett ökat fokus på enskilda spelare och spelarrörelsen har ökat stadigt mer påtaglig under de senaste decennierna.

Med buzzworthy offseasons kaotiska mid-season trade deadlines spelare hamnar byta sida oftare än de flesta diehard fans skulle förmodligen föredra.

Detta lägger till en enorm uppriktighet mot matchningar där en stjärna eller rollspelare tar sitt tidigare lag och i allmänhet spelar spelaren extra insats för att vinna. Förhandlingarnas karaktär kan spela en stor roll i detta eftersom spelare som var svag eller uppenbarade, kommer nästan säkert att känna en hämndsfaktor växa när man spelar mot sitt tidigare lag.

Dessa spel är mycket roliga och tillfredsställande att satsa på särskilt om du satsar på spelarens nya lag.

Se upp för rivaliteter

Rivaliseringsspel i NBA har brakt ut det bästa i några av de bästa lagen och generationsspelarna i ligas historia. Vissa rivaliteter är baserade på divisioner, varav fyra i varje konferens, och hur ofta lag spelar varandra tenderar att bygga dåligt blod.

Vissa rivaliteter är tillfälligt byggda mellan två lag som råkar vara dominerande eller i konstant konkurrens på toppen samtidigt.

Dessa hamnar ofta i playoff-serien eller till och med konferensfinaler. Några rivaliteter, som den ökända Lakers-Celtics-showdownen, transcenderar generationer och ibland även själva idrotten. Dessa spel är alltid roliga att satsa på och trycker ofta lag för att utföra toppnivåer med braggingrättigheter och personliga känslor på linjen.


Betting Live NBA Game Odds

Det finns en märkbar dropoff i ansträngning ibland när lag går långt före sin motstånd.

Men NBA har sett många comebacks och stora blåsningar på grund av tidiga resultat som tagits. I allmänhet vinner NBA-spel i tredje och fjärde kvartalet, eftersom de två första perioderna gör mer för att ställa scenen för dramatiken som äger rum efter halva tiden.

Att komma tillbaka är svårt i någon sport, men gång på gång förstår de bästa lagen att NBAen är en liga av poänglöpningar och borden kan när som helst göra sig till spelets snabba takt.

Det är väldigt svårt att skydda ledare i NBA och lag som förstår ebb och flöde i spelet är ofta bra spel. Lag som dikterar spelet i takt är ofta (med undantag) de som vinner. Ett lag kommer ofta att föredra antingen ett halvt eller starkt övergångsspel och lag som tvingar motståndet att spela det spelet gör det vanligtvis mycket bra.


Att göra NBA-val

Som med vilket spel som helst i basket, bestäms vinnaren av ett NBA-spel oftast av matchups. Dessa kan baseras på övergripande lagstyrkor och svagheter eller på individnivå mellan män och män.

Till exempel kan ett lag som inte försvarar trepoengbrunnen vara en stor nackdel mot ett lag som försöker många tre och gör en hög andel av dessa tre.

Ett lag som försvarar färgen och returerna kan dock göra det bra mot ett lag som bygger starkt på sina centra och framåt för att göra poäng.

Titta bortom Key Player Matchups

Ett lag som har en spelare som normalt är en rollspelare som matchas mot en svag defensiv motsvarighet kan se att spelaren har en stor natt.

Till exempel, om San Antonio skyttevakt är en bra målare och Minnesota skyddsvakt är en dålig försvarare, kan denna svaghet utnyttjas baserat på San Antonios skyttevaktens skicklighet och förmåga.

Jämför system

Lag kan också kämpa mot en viss tränare .

Ett lag kan vara dåligt för att försvara pick-and-rollen, så en coach som använder den taktiken oftare än inte kan vara en uppenbar fördel.

Enmansvisningar kan betyda uppror

Det är inte att säga att lag som kan ha dåliga matchups på en viss natt inte kan vinna. Många gånger kan enskilda spelare ”gå av” och bära sina lag baserat på ett antal faktorer.

Lag som har spelare med denna spelbrytande förmåga är värda att överväga i upprörda val eller instanser där ett lag verkar ha en dålig matchning. NBA har blivit en mer och mer individuell centrerad liga och lagstilar och strategier har utvecklats för att återspegla det i den moderna formen av spelet.

Lag som spelar en mer delande stil baserad på bollrörelser och grundämnen är fortfarande framgångsrika på nattlig basis, men som nämnts kan det övervinnas av starka individuella prestationer ibland.

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up