Home / Betting / NCAA College Football Betting7 min läsning
NCAA College Football Betting

NCAA College Football Betting7 min läsning

Inga Kommentarer

Amerikansk fotboll på kollegial nivå kan betraktas som ”amatör” i jämförelse med National Football League, men vad gäller passion, skådespel och marknadsföring är det i nivå med professionell iteration och för vissa överträffar det. Med cirka 130 division I-program i Amerika fördelat på 11 konferenser, har högskolans fotboll en mycket längre räckvidd och representerar fickor i landet som NFL och andra pro sportliga ligor inte har någon närvaro.

Individuella lag spelar i allmänhet 12-13 spel per säsong, vilket skapar hundratals möjligheter till collegefotbollsspel under den normala säsongen ensam. Då kommer konferensmästerskapsspel och skålsäsong, med över 41 extra spel som spelas på platser runt om i landet.

Med massor mer fotbollsåtgärd på kran än med NFL vadslagning och störningar är en vanlig förekomst, college fotboll vadslagning är en vild väst av kul och spänning. Du vet aldrig när ett topplag kan glida upp och vem kan vinna årets avdrag av en sekel lång rivalitet. Det kan vara en hård marknad att navigera, så låt oss bryta ner några av de bästa sätten att förstå college fotbollsmatcher och komma in i några allmänna vadslagningstips.

 

College Fotboll Odds och Betting Lines

NCAA odds bestäms av en mängd olika faktorer och organiseras på ett sätt som liknar andra amerikanska sporter.Moneylin är ett positivt eller negativt heltal som åtföljer favorit och underdog i varje matchup. Ett positivt heltal identifierar hur mycket pengar som vinner på en £ 100 satsning medan ett negativt tal identifierar hur mycket pengar som ska satsasför att spelaren ska vinna 100 kronor.

Till exempel om Alabama Crimson Tide gynnas i ett spel med en moneyline på -180, måste spelaren satsa 180 pund för att vinna 100 pund om Tide vinner. Om Florida Gators är en underdog i ett spel med en moneyline på +250, skulle en satsning på Gators på £ 100 betala £ 250 om de kan bli upprörda segern. Utbetalningar är självklart bestämda proportionellt baserat på den satsade mängden och moneylin.

Point spreads bestämmer grunden för spridningsspel. Till exempel om Alabama är favoriserat över Florida med 14 poäng så skulle Crimson Tide behöva vinna med två touchdowns eller mer för att täcka spridningen. Om en bettor plockade Florida mot spridningen, skulle de bara behöva Gators att förlora med mindre än 14 poäng eller slå Tide för att vinna.

Totals är antalet poäng som förväntas scoras av båda lagen under ett spel. De kan ofta kombineras med andra typer av spel för att maximera utbetalningarna, eftersom deras egna utbetalningar tenderar att vara ganska jämn . Till exempel satsa mer än 50,5 av en Alabama och Florida spel får bara har ett seger av 125. Men vadslagning över plus en Alabama seger skulle bidra till att öka svårigheten att vinna, men också maximera potentiella vinster.

Att göra NCAAF-val

College fotboll är en oförutsägbar sport, eftersom samma lag rankas i topp 25 i början av varje säsong är sällan densamma i slutet av vägen. Lag stiger och faller baserat på deras förmåga att reagera på tryck och utmaningar över det grusliga men relativt korta schemat. En förlust kan förstöra ett lag chanser att vinna ett nationellt mästerskap, vilket innebär att varje spel spelar roll för varje enskilt lag, och det kan leda till några verkligt jordförstörande resultat varje vecka.

Home-Field Advantage

Medan NFL kan kämpa med närvaro från tid till annan, fyller högskolans fotbolls ravenösa fanbaser ofta stadioner till randen för stora matchups. Det skapar miljöer av skrikande fanatiker som är bland de svåraste på motsatta lag i sport. Kast i det faktum att dessa ofta är de största stegen ungdomar har spelat på, och du har en seriös faktor att tänka på när du väljer.

Det är viktigt att tänka på att medan motståndare spelar utan tvekan känslan av värmen i vägspel, kan trycket i samband med att spela framför en massiv grupp fans och klasskamrater också påverka hemmalaget.

Väderförhållanden

Att titta på de prognostiserade väderförhållandena innan du spelar på ett spel är aldrig en dålig strategi, och i högskolan kan fotbollsväder spela en ökad roll. Snöiga och regniga förhållanden i synnerhet kan påverka spelarens förmåga att gripa fotbollar och kan leda till försvarsdrivna resultat eller spel där fotboll dominerar offensiva gameplans.

Streaks

De flesta konferens motståndare spelar varandra varje säsong, och detta kan leda till förtrogenhet mellan program. Ett lags vinnande strejk, därför mot en annan, är något att överväga, eftersom det här kan vara en immateriell faktor som väger spelarens sinnen. Ibland kan ett lags oförmåga att besegra en annan vanlig motståndare ha till synes ingenting att göra med den faktiska färdigheten. Detta kan hjälpa till att informera spelarna om vissa oroliga spel och spelningar som leder till sådana matchups.

Individuella spelarfaktorer

Ännu mer än NFL, college college fotboll kan ibland tas över av en särskilt skicklig offensiv spelare. I stort sett är skolfotbollsvar svagare än sina motparter, så ett lag med en Heisman-spelare eller spelbrytande offensiva spelare kan vinna helt enkelt baserat på stjärnorna som går ut på en viss lördag.

Betting College Football Postseason

NCAA Fotbolls eftersäsong ger ett av sportens mest spännande glasögon med en mängd olika evenemang, bland annat konferensmästerskap, dussintals skålspel och College Football Playoff, som kulminerar med National Championship Game.

Konferensmästerskapsbetting

De flesta konferenser har ett mästerskapsspel, eftersom upprätthållande man nyligen har blivit avslöjad av pollister som en viktig faktor för att välja de 4 bästa lagen i slutet av den reguljära säsongen. För närvarande Pac-12, American Athletic Conference, Conference USA, Mid-American Conference, Sun Belt, Big 12, Southeastern Conference, Southwestern Athletic Conference, Mountain West Conference, Atlantic Coast Conference och Big Ten alla värd konferens mästerskapsspel.

Dessa spel brukar presentera ett spännande scenario, eftersom uppenbara braggingrätter är på linjen och ibland hänger ett skott på den nationella titeln i balans. Ett lag som inte vinner sin konferenstitel anses ofta inte vara värdigt att gå vidare till college-matchen, vilket betyder att dessa spel har hög belastning på topplag.

Mot konferens tävling som de ofta vet bäst, underdogs och upsets är intressanta plockningar i dessa spel, eftersom att förstöra en rivalens chanser vid playoff härlighet kan göra eller bryta ett lags säsong framgångshistoria och till och med landa dem en eftertraktad position i ett nyttårs Six Bowl spel . Dessa spel, därför bär med sig en extra ”oomph” och kan säkert vara roligare att satsa på än löpande match-run-run, eller till och med ett skålspel.

Betting Bowl Games

I slutet av den ordinarie säsongen kommer skål säsong. Här belönas de flesta lag med minst en vinnande rekord av ett extra spel i en vanligtvis semesterliknande plats för chansen att vinna en trofé. Vissa skålar kanske inte bär andras prestige, och vissa lag kan även kolla in skålsspel på grund av att de inte nått Playoff. Men oftast lagde lagen på en show för en rikstäckande semestersinnes publik.

New Years Six är de mest prestigefyllda i dessa tävlingar överlägset och inkluderar The Cotton Bowl Classic i Arlington, Texas; Fiesta Bowl i Glendale, Arizona; Orange Bowl i Miami Gardens, Florida; Peach Bowl i Atlanta, Georgia; Rose Bowl i Pasadena, Kalifornien; och sockerskålen i New Orleans, Louisiana.

Dessa högt förväntade spel tar ofta ut det bästa i lag, med spännande finish och resultat som kommer ihåg i annalerna i högskolans fotbollshistoria. Därför kan lag som har kommit långt och fått stora chanser att lysa under de ljusa ljusen använda dessa skålar för att skriva storybookändringar till underdogsäsonger.

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up