Home / Betting / NFL Betting7 min läsning
NFL Betting

NFL Betting7 min läsning

Inga Kommentarer

National Football League är toppen av sporten av amerikansk fotboll som de största lagen och spelare tävlar varje fall och vinter för Lombardi Trophy. Med franchises som har funnits i årtionden och diehard fanbases är NFL en häftklammer av det amerikanska samhället som dominerar tv-apparater varje söndag över hela landet.Betting NFL är inte begränsad till USA på något sätt, med intresse för marknaden som växer över hela världen.

 

Förklara hur NFL-säsongen fungerar

Ligan består av 32 lag delade mellan amerikanska och nationella fotbollskonferenser och delas upp i fyra divisioner i varje konferens. Lag i samma division spelar varandra två gånger och spelar också fyra matcher mot alla lag i en annan NFC-division samt fyra lag från en AFC-division.

Varje lag får också en hejdad vecka för att fungera som en tid för att tanka och ta en paus från svårigheterna i 16-spelarsäsongen. Spel börjar med fyra preseason matchups i augusti, med regelbunden säsong som vanligtvis sparkar i början av september som löper till slutet av december. Playoffsna tar upp det mesta av januari med Super Bowl som oftast äger rum under de sista dagarna i januari eller första februaridagarna.

NFL utanför USA

Populariteten hos NFL är inte begränsad till USA med en växande publik som tittar på sporten i Europa och längre bort.NFL är också i färd med att expandera till spel utanför USA som de spelade i London eller Mexico City. Ligaens final, som kallas Super Bowl, är en av de mest klockade tv-händelserna runt om i världen varje år, och det ger också massor av vadslagning tack vare händelsens massiva antal satsningar.

NFL Betting Lines & Odds

Amerikanska idrottsböcker använder ett poängspridningssystem för att förutse vinnaren av varje tävling och antalet poäng som de kommer att vinna med. Över / under-spel görs genom att skapa ett antal poäng som kommer att scoras av båda lagen i kombination och huruvida antalet kommer att vara högre (över) eller lägre (under) eller ej.

Om Oakland exempelvis är favoriserad över New England med 5 poäng och det förväntas vara ett högt scoringspel så ser Oaklands odds ut så här: OAK -5,0, 60. New Englands odds ser ut så här: NE +5.0, 60. För att täcka spridningen, skulle Oakland behöva vinna med mer än fem poäng. För att slå spridningen, skulle New England behöva förlora med fem poäng eller mindre eller vinna spelet.

Grundläggande odds baseras på ett negativt eller positivt heltal som representerar hur mycket pengar som måste satsas på laget för att vinna 100 kronor. I det här fallet om Oakland favoriserades med odds på -140 skulle det betyda att en bättre skulle behöva lägga en £ 140 satsning för att vinna 100 £. Om New England var underdog med odds på +160 som skulle innebära att en insats på £ 100 skulle vinna 160 kronor.

Tips för NFL Betting Strategy

Den underbara saken om NFL-reguljärsäsongen är framträdandet av mentaliteten ”Any Given Sunday”. I en liga av lag som är full av professionella idrottare, är det tänkbart att även det värsta laget rekord kan ge det mest dominerande laget en löpning för sina pengar för en hel mängd idéer. Favoriter i 2018 tappade tävlingar 80 gånger av 284 totalt tävlingar inklusive Super Bowl när Philadelphia Eagles tog ner de favoriserade New England Patriots.

Andra faktorer som väder, arenor, vinststräckor, förluststreck, head-to-head-poster och extra personlig motivation kan alla spela faktorer i resultat av spel. Oavsett hur små många är värda att överväga.

Hemmafördel

Att spela framför en hemmapublik spelar en bestämd faktor, eftersom lag ofta kommer att göra sitt bästa för att imponera på sina diehard fans. Faktum är att samma säsongshemlag var 152-115 mot tävling som vann 56,93 procent av tiden. Hem favoriter gick 116-46 och hemunderhundar gick 34-68 medan borta favorit gick 68-34.

Väderförhållanden

Dåligt väder och vindförhållanden kan påverka hur mycket ett lag kommer att kunna kasta fotbolls- eller sparkfältets mål.Det skulle vara värt att överväga vid blåsiga förhållanden hur bra ett lag kan springa fotboll eller överväga skickligheten i motsatsförsvaret, eftersom försvar tenderar att förbättras när motsatsbrottet hindras av yttre faktorer. En regnig eller snöig dag kan också påverka mängden omsättning i ett spel eftersom de gör det svårare att greppa fotbollen.

Streaks & tidigare rekor

Ett lag på en vinststräcka beroende på dess längd kan ha alltmer bra odds för att fortsätta det. På samma sätt kan ett lag som vill undvika back-to-back-förluster öka extra eller i vissa fall försöka försöka hårt och sätta onödigt på sig själv för att få ett resultat.

Lag kan ha historiska fördelar mot andra lag som ibland uppfattas som förbannelser. Ett lag kan känna att det aldrig kan slå en viss motståndare och kan ”äga” vissa andra lag. Rivalitetsspel kan ge ut den bästa och högsta ansträngningen från ett lag som kan ha ett nerår. Ett lag som är märkt som odd-on favorit eller team-to-beat kan ha ett stort mål på ryggen och ta fram det bästa i varje motståndare som den står inför.

Individuella spelarfaktorer

Då finns det personlig motivation som involverar enskilda spelare. En quarterback som återvänder till ett lag som han kanske har handlat från eller lämnat i fri byrå, lägger alltid till intrig till en matchup eftersom den spelar en roll i det övergripande dramatiket i den typiska NFL-säsongen. Ett lag som startar en rookie quarterback skulle vara svårare att förutsäga men på grund av deras oerfarenhet skulle många sälja låga på det lagets chanser.

Det finns också ett ”sophomore slump” fenomen där en andra kvart quarterback, rygg eller annan kompetens position kan ha haft en breakout säsong, men i vissa fall kan misstas eller ens förväntas ha en minskad statistisk uppföljning säsong.

Super Bowl baksmälla är ett annat sådant fenomen där lag som kan ha vunnit VM i föregående säsong kan ha en nedslående eller regressiv säsong på grund av antingen ökade förväntningar eller en slags nivå av innehåll som kommer med att vinna allt.

”Kontraktår” är år där spelarna kan överträffa för att maximera det belopp han ska göra i slutet av säsongen när hans kontrakt löper ut. På baksidan kan ibland spelare som har fått massiva kontrakt fortsätta att lägga upp underpresterande siffror som ibland kan tillskrivas tillfredsställelse.

Göra NFL-val

Bortsett från spel själva finns det alltid en löpande kontroll av vem som har de bästa oddsna i framtiden för att säkra långsiktiga lagsmål. Att vinna Super Bowl, vinna konferensen, vinna divisionen eller avsluta med en enda vinst är alla resultat som kan satsas på under hela säsongen. Timing av dessa spel är definitivt en faktor eftersom att välja en underdog i början av säsongen kan leda till en maximerad lönedag på grund av svårigheten att välja.

Vice Versa, en överväldigande favorit i början av säsongen kunde se sina odds dramatiskt sjunka under en säsong på grund av skador, underprestationer, kontraktstvister, suspensioner och andra oförutsedda omständigheter. Det har funnits många fall av oddsen på favorit för att vinna Super Bowl i början av varje säsong och en annan starkare utmanare som kommer fram under de vanliga årstiderna, så välj tidpunkten för dina spelningar klokt.

Med fotboll är ett så mångsidigt spel med så många olika typer av statistik finns det en mängd spännande satsningar som görs under hela säsongen. Vem kan leda NFL i en viss stat som rusarvårdar, gårdar, avlyssningar, säckar, etc. är ett populärt försök att göra. Det finns också det ständigt växande fältet för in-play-vadslagning som innebär att satsa på betyg, statistik och en mängd olika kategorier samtidigt.

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up