Home / Uncategorized / Oddsen på en vit jul 2018 är överraskande låga!2 min läsning
Oddsen på en vit jul 2018 är överraskande låga!

Oddsen på en vit jul 2018 är överraskande låga!2 min läsning

Inga Kommentarer

Det finns lika mycket chans att det blir snö på juldagen i norra England som det finns att 2018 X-Factor-vinnare ligger nummer ett på singellistan den 25 december 2018.

Enligt ledande bookmaker William Hill har de största städerna i norra England – nämligen Leeds, Liverpool och Manchester – en 5/1 chans för en mycket eftertrakad vit jul.

För att sätta dessa oddsen i perspektiv är det samma sannolikhet för årets vinnare av X-Factor – den 15: e upplagan av det populära ITV-talangspelet – som toppade brittiska singellistan på juldagen, vilket har varit fallet i sju av de senaste 14 år.

Den senaste vita julen i Storbritannien var 2010, med Met Office-kontoret med snö på marken i 83 procent av Storbritannien, medan 19 procent av de brittiska väderstationerna registrerade snöflingor den 25 december samma år.

Förklaring om betting om snö på julafton

Men i White Christmas-spelregler säger de flesta bookmakare att snö måste falla när som helst under 24-timmars juledag för att ha något att vara en vinnare.

På William Hill bestäms resultatet av en White Christmas-satsning av British Weather Services – Storbritanniens längsta etablerade oberoende väderföretag – som inte anser att snö redan ligger på marken som en vit jul.

Därför kommer vinster endast att betalas ut om minst en snöflinga faller inom det 24-timmarsfönstret på en spelarens valort.

Söder av England, där temperaturen är generellt varmare, har en svagare chans att en vit jul, med Birmingham (6/1), Bristol (6/1) och London (8/1) alla mindre sannolikt ser snö än de ovan nämnda norra städerna.

Naturligtvis, längre upp norrut på de brittiska öarna, desto större chans är det med snö den 25 december.

Vit jul i Skottland?

Paddy Power gör det mer sannolikt för Glasgow att ha en vit jul (3/1) i år än för Rangers att vinna skotsk Premiership 2018/19 (4/1).

Andra stora städer i Skottland har också en rimlig chans att snö den 25 december med Aberdeen och Edinburgh var och en givet en 3/1 chans också.

Bort från fastlandet Storbritannien, erbjuder irländsk bookmaker Paddy Power 6/1 på Dublin som ser snö på juldagen, medan upp norr i Belfast är det 5/1 för en vit jul.

När det gäller X-Factor var den sista vinnaren av showen att ha ett julnummer en Ben Haenow med ”Något jag behöver” 2014.

På X-Factor-spelmarknaderna är årets favorit för att vinna talangshowen Dalton Harris (13/10), följt av Shan Ako (3/1), och den senare är 8/1 som nummer 1 i UK-diagrammen på Juldagen.

Snöfall på juldagen 2018:

  • London – 25%
  • Dublin – 25%
  • Paris – 50%
  • Madrid – 50%
  • Istanbul – 25%
  • New York – 50%
  • Shanghai – 25%
  • Tokyo – 50%
  • Kapstaden – 0%
  • Abu Dhabi – 0%

Källa: willigetawhitechristmas.com. Procentandelar över exakt den 31 oktober 2018. Klicka här för en uppdatering på din specifika plats.

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up