Home / Betting / Overwatch Betting3 min läsning
Overwatch Betting

Overwatch Betting3 min läsning

Inga Kommentarer

Overwatch släpptes våren 2016 från Blizzard Entertainment och exploderade snabbt i popularitet med miljoner spelare dagligen.

Året efter lanseringen vann även två utmärkelser för ”årets spel” och ”bästa design” hos Game Developer’s Choice Awards (GDCA) som ytterligare talar om hur framgångsrikt det har blivit.

Overwatch är ett första person shooter spel (FPS) som spelas i två lag med sex på varje sida. Under turneringar och tävlingar bästa bookmakare ha  flera marknader tillgängliga , mest av allt hittar du odds för spelets officiella liga OWL – Overwatch League.

 

Förklara övervakningsbakgrund och spel

Innan du skapar en bra satsningsstrategi krävs en allmän kunskap om spelet. Att satsa blint är alltid riskabelt och inte så kul på lång sikt.

En viktig faktor i vad som gör Overwatch så populär är att det finns många olika sätt att spela spelet och att vinna. Spelet spelas på flera olika kartor, placerade på olika platser runt om i världen, och målen att vinna varierar över kartorna.

Vinnförhållandet kan till exempel vara att fånga fiendens flagga, för att helt enkelt döda fler fiender än motståndaren eller att eskortera ett mål från ena sidan av kartan till den andra medan motståndarna försöker stoppa dig.

Vem är övervakningshjältarna?

Det finns nära 30 tecken – eller hjältar – att välja mellan i spelet, och varje har sina egna unika förmågor och playstyle. De kan delas upp in i fyra kategorier :

  • Attack / Offense – Hjälten som hanterar mest skada
  • Defense – stor på att försvara mål
  • Stöd – Ger buffs eller läker lagkamrater
  • Tank – Mycket slitstark och agera kan som en sköld till laget

Vad är Overwatch League?

Overwatch League (OWL) är spelets globala eSports-liga med de bästa spelarna från hela världen. Det är främst från OWL att du kan hitta marknader för att placera spel på. Ligaens stora huvudkontor ligger i Los Angeles där det finns en arena från vilken de sänder alla spel live.

Alla lag i Overwatch League är uppdelade i två divisioner (Stillahavsområdet och Atlanten) och representerar städer med sina lagnamn som London Spitfire, Los Angeles Excelsior, Seoul Dynasty och Dallas Fuel, för att bara nämna några.

Vinnarna i varje division förenas av de fyra andra lagen – som lyckades få flest poäng under säsongen – för slutspel där de tävlar om miljontals dollar. Varje lag består av 6-12 spelare och under en säsong möter varje lag åtminstone fyra gånger på fyra olika kartor.

Säsongen varar i flera månader vilket innebär att det finns flera marknader att satsa på.

Hur man satsar på övervakning

Bortsett från OWL finns det marknader för Overwatch Contenders, vilket är en turnering för spelare som ännu inte har ritats till högsta ligan. På Bethard hittar du marknader för matchvinster eller bara vinnare av specifika kartor.

Något mycket populärt att satsa på är Overwatch World Cup. Kvalificerade nationer är indelade i fyra grupper och bara de två främsta länderna från varje grupp går vidare till världscupen.

Bra råd innan du satsar är att titta på tidigare resultat av laget du har i åtanke. Både 2016 och 2017 världscupen vunnits av Sydkorea, vilket kan vara bra att veta.

De betraktas som den starkaste Overwatch-nationen i världen med en ganska stor marginal. Men eftersom det finns ett år mellan varje världscup kan sakerna ha förändrats, så lita inte på förra årets placeringar blint.

Du bör också jämföra odds på olika betsites för eSports så att du väljer de högsta oddsen och kan maximera dina vinster.

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up