Home / Betting / PGA Tour Betting6 min läsning
PGA Tour Betting

PGA Tour Betting6 min läsning

Inga Kommentarer

Vi har sammanställt en komplett guide för att satsa på PGA-turnén, inklusive en lista över de bästa sportböckerna som täcker PGA-marknaden, exklusiva välkomstbonuser för de sportböckerna när du registrerar dig, tips på expertbetting för alla de bästa Tour-evenemangen och guide till vad överväga när man satsar på PGA.

 

Betting på PGA Tour

PGA Tour är en av de bästa professionella ligorna som satsats runt om i världen. Trots en liten nedgång några år tillbaka,   golfspel   ökar överallt, drivs av en PGA Tour-roster full av unga stjärnor, en återvändande Tiger Woods, och så många händelser som satsningar kan placeras nästan dagligen. Med toppspelare från hela världen, ett schema som spänner över kalendern och en historia som går tillbaka till 1929, är det enkelt att se varför PGA Tour länge varit en av världens mest populära spelmarknader.

Men i kanske ingen annan sport finns det fler variabler i spel. Väder, vind, kursdirigering – hur de flesta hål dogleg kan gynna antingen höger eller vänsterhand – och kursfunktioner som mycket grova är bland de faktorer som kan påverka resultatet. Med tanke på att golf är ett sådant mentalt spel är heta band och kalla strimlar riktiga saker. Att veta dina alternativ kan hjälpa till att ta bort några av mysteriet.

 

5 saker att tänka på när man satsar PGA Golf

1. Väder

Ingenting kan få större inverkan på en turnering. Vädret kan speciellt spela en roll vid evenemang som hålls på västkusten i USA under PGAs tidiga vårgung (det kan vara regnigt och blåsigt där vid den tiden av året) och vid brittiska evenemang som Open Championship, där vinden kan hysa in från offshore .

2. Senaste historiken

Hur har en spelare utfört sina senaste tider ut? Det mentala spelet är nyckeln, och när förtroendet stiger, visar det på kursen. Det är inte ovanligt att vinner ska komma ihop; Johnson vann till exempel tre gånger i fem starter förra våren. Samtidigt är nedgångar verkliga; om en spelare har missat flera nedskärningar, akta dig.

3. Skador

Handleder, axlar och ryggar kan ta ett slag och PGA golfare är sådana finjusterade maskiner som även små skador kan påverka prestanda. Se på Woods och alla striderna med ryggen. Om en spelare spenderar mycket tid i fysio trailer, var försiktig.

4. Turneringshistorik

Många PGA-händelser återgår till samma kurser år efter år och vissa spelare utvecklar bara en komfortnivå på layouter där de har spelat bra i det förflutna. Hitta alternativ under radar genom att leta efter spelare som kanske har slagit ut ett nummer av topp 10-talet på samma kurs värd den veckans händelse.

5. Senaste ändringar

Golf är ett företag, och ibland visar det sig. Spelare byter caddies, swing coaches, agenter, klubbtillverkningar och bolltyp. Justeringar kan ta tid. Om en långsiktig Taylor Made-spelare visar upp med Callaways, kanske ge dem några veckor.

 

Betting på PGA Golf

När du spelar PGA Tour golf online, leta efter böcker som gör sporten till en prioritet och erbjuder alternativ. Är golfen listad högre i webbplatsens rullgardinsmeny. Det är ett gott tecken.

Så skickar odds på PGA och europeiska turnéstopp. Så är futures för majors som Masters eller US Open.

Se också till att det finns en variation i vadslagningstypen, och du kan satsa inte bara på turneringsvinnare, utan också på huvudet eller mot fältet, på speciella evenemang som skinspel, och kanske till och med på spel som om en spelare kommer gör ett hål-i-ett.

Och som alltid, handla runt, givet hur oddsen kan variera från en plats till en annan. Vi föreslår starkt att du börjar med de bästa bookmakare som anges ovan.

Topp PGA Betting Markets

 • Att vinna : Satsar på en spelare för att vinna en turnering, eller leda efter en runda.
 • Mot fältet : Ett val mellan en ledare eller favorit, och alla andra.
 • Head to Head : Odds som ställs mellan två spelare på vem som slutar högre den runda, mycket populära för in-play vadslagning .
 • Futures : Spel på vem som vinner en kommande turnering, eller säsongsmästerskapet.
 • Top 3, Top 5, Top 10 : Spelar en spelare för att slutföra i topp tre, topp fem eller topp 10 i en turnering.
 • Make / Miss Cut : Betting en spelare att antingen göra eller missa klippet.
 • Två-boll eller tre-boll : Satsar på en spelare för att avsluta med lägsta poäng i hans twosome eller trekant, i en viss runda .

Hur man satsar PGA Odds

Den enklaste typen av PGA-satsning är att satsa på en spelare för att vinna en turnering. Odds visas i plus / minusformat, med ett plusnummer betala mer och ett minusnummer betala mindre. Jordan Spieth 2/1 betyder till exempel att en $ 100 satsning tjänar 200 kronor om Spieth vinner. Justin Thomas 7/4 betyder att ett bättre måste satsa $ 120 för att tjäna $ 100 om Thomas vinner.

Turneringar kan också satsas i förväg genom framtidsutsikter – till exempel, odds på mästarna, som hölls i april, var redan lätta att hitta i december.

Futures kan vara i plus / minusformat eller ett förhållande som Dustin Johnson 15 till 1, vilket betyder att varje dollar satsning skulle multipliceras med 15 om Johnson skulle vinna.

Golf erbjuder också satsning på en spelare att leda efter en runda, för att lägga in lägsta poäng i sin grupp och andra alternativ. Väl förklara de senare.

Bästa PGA-evenemang att satsa på

 • US Masters: Liksom de andra majorsna, drivs den inte av PGA Tour, men pengarna räknas fortfarande. Spelas varje år på Augusta (Ga.) National, anses det vara den mest prestigefyllda golfevenemanget i världen. En mindre fält hjälper smalvadslagningsmöjligheter .
 • US Open: En major är vanligtvis bestridna på mycket svåra kurser som definieras av smala fairways och high rough. Fältet är enormt och fullt av sektionskvalifikationer, vilket kan göra vadslagning en utmaning.
 • PGA Championship: Många som US Open när det gäller svårigheter blandar den här majoren vanliga turnéspelare med klubbproffs.
 • Players Championship: PGA Tourens mest prestigefyllda, icke-stora, spelas på en TPC Sawgrass-kurs som innehåller det ökända 17: e hålet med ögrön.
 • FedEx Cup: PGA Tourens playoff är en serie med tre händelser med progressiva nedskärningar, avslutande med 30 spelare som går vidare till Tour Championship.
 • Ryder Cup: En roterande laghändelse som hålls i jämntalad år pitting squads från USA och Europa. Händelsen är emotionellt laddad, och hemmalaget vinner vanligtvis.

 

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up