Home / Poker / Poker: Topp 10 pokerscener i klassiska filmer10 min läsning
Poker - Grymma pokerscener från klassiska filmer!

Poker: Topp 10 pokerscener i klassiska filmer10 min läsning

Inga Kommentarer

Förra veckan firade Rounders sitt 20-årsjubileum. Den kultklassiska filmen med Matt Damon, Edward Norton och John Malkovich är allmänt erkänd som den bästa och mest inflytelserika pokerfilmen genom tiderna. Det finns dock många andra klassiska filmer därute och de flesta har klassiska scener med minnesvärda pokerhänder. Höga insatser, stora insatser och bluffar är det som gör dessa scener så bra.

Här är vår topp 10:

10. Cool Hand Luke

1967-filmen med Paul Newman handlar om en man från söder som är dömd till två års fängelse.Scenen handlar om en enda hand med fem-kort som leder till Newmans karaktär, Luke, vänd mot Koko, som visar ett par sjuor. Newman visar kung högt, men höjer potten tillbaka till Koko. En annan karaktär, Dragline, står bakom Koko och tittar på handen och håller Koko på att stanna i handen.

Luke fortsätter att höja varje gång vadslagningen kommer till honom. Draglinjen ligger i Koko öra och berättar att han höjer den tillbaka till Luke, och Koko följer order. Luke tvekar inte att skicka tillbaka den till Koko med en annan höjning. Nu säger Dragline att Koko ska vikas efter att han ständigt kräver att han ska stanna och höja.

Koko vikar sin hand och Dragline vänder sig över Lukes kort för att avslöja att han inte hade någonting stort – kung högt – och bluffade sig till seger och ledde Dragline för att ge honom namnet ”Cool Hand Luke”.

9. Maverick

Mel Gibson spelar Bret Maverick, en konstnär som söker pengar för att delta i en högstake-pokerturnering.I den mest kända scenen i filmen är Maverick upp mot Angel och Commodore Duvall i en hand som har blivit fixad. Däcket är upprättat för att hantera tre imponerande händer, med Maverick som kommer ut på toppen. Angel tror att han har det vunnit efter att ha visat sin raka spolning och slår Commodores fyra åttor.

Men Maverick fick 10 till spades konung, och efter att ha ritat ett kort börjar han visa sin hand. Han visar 10 till spades konung och håller sitt femte kort med ansiktet nedåt för att bygga upp spänningen. Efter några ögonblick håller han kortet upp till sitt ansikte och visar ett uttryck för en besvikelse, vilket innebär att han inte har spades ess att han behöver vinna. Men, efter att ha kastat kortet i mitten av bordet läser det spades ess, och Maverick tar hem segern efter att ha rigat däcken.

8. Gambler

Kenny Rogers, som spelar Brady Hawkes, lär Lance LeGault, spelar Doc Palmer, när han ska hålla dem och när de ska vikas i den här vilda pokerscenen.Spela fem-kort stud, Doc visar ett par ess och Hawkes har en möjlig spola tidigt. Doc är övertygad om att Hawkes inte håller ett kort som kan slå handen, så han fortsätter att höja, speciellt efter att ha fått en tredje ess på femte gatan . Hawkes tar emot hjärtan av hjärtan, ger honom en möjlig spolning och till och med en möjlig rak flush.

Doc börjar visa fler tecken på oro, men fortsätter att satsa. Hawkes tvekar inte och skjuter hela sin stack i, vilket tycks vara honom att köpa sig ut först. Doc är nu mycket bekymrad och tänker på om han vill ringa eller inte. Arthur Stobridge, som står bakom Doc, skjuter emellertid resten av sina marker i mitten eftersom det är hans pengar och han vill se det spelas igenom, trots att Doc råder honom inte.

Hawkes avslöjar att han har 10 hjärtan, fullbordar den raka spolningen för att vinna handen och den massiva potten som följde med den.

7. Ocean’s Eleven

På en tidig plats i återuppspelningen av 1960-klassikerna, Rusty Ryan, spelad av Brad Pitt, lär film- och tv-stjärnor hur man spelar kort med fem kort. De är helt klart inte särskilt bekanta med spelet och har fortfarande mycket att lära sig när scenen fortskrider. Efter en paus av Rusty tar en drink i baren, återvänder han till pokersalen för att hitta sin tidigare kon partner Danny Ocean, spelad av George Clooney vid bordet.Ocean förenar spelet och omedelbart gör sin närvaro känd med några höga satsningar. Rusty meddelar att lektionen för dagen för stjärnorna är hur man dra ut den bluff för att hålla dem i handen. Efter en stor ökning från Ocean hävdar Rusty att Ocean köper sin väg ut ur en bluff för att se till att de andra spelarna håller sig i handen. Ocean avslöjar sedan sina fyra nines med ess hög för att vinna handen. Trots att Rusty förlorar, verkar han inte vara upprörd, för man kan konstatera att han visste hela tiden och skulle få en snitt av vinsterna från Ocean.

6. Lucky You Den

här scenen har en far, LC Cheever, träffar sin son, Huck Cheever, på en middag. LC vill visa sin son en pokerhand han var med och få sin sons råd om hur han skulle ha spelat den handen.Han handlar om en sju-sitsig hand i Texas Hold’em. Huck kan förutsäga vad fadern hade i handen, baserat på vad som gjordes. Efter att ha visat floppen, satsningsrundan och visar vem som vika, förutspår Huck noggrant de nästa drag som gjordes. Fadern, som spelas av Robert Duvall, visar turnkortet och ännu en gång är Huck rätt på hur de två sista spelarna satsar.

När flodkortet är visat, vrider LC över fickan som Huck redan visste om, och så säger omedelbart att den andra handen i spelet hade två klubbar och en av dem var en kung att vinna potten och hade rätt. Allt detta kunde han bara räkna ut på grund av hur spelningarna ägde rum och vad styrelsen visade.

5. Cincinnati Kid

I filmens sista scen är Cincinnati Kid upp mot Lancey Howard, som är känd som ”The Man.” Den här scenen liknar det som i The Gambler med ett annat spel med fem-kort stud med en stor kruka på linjen. Kiden går in med ett mycket säkert öga i hans öga, men mannen når för sin stack av pengar för att snabbt ringa och höja.Några personer som tittar på handen inser omedelbart att han måste ha diamantstickan i hålet för att slutföra en rak flush. Andra tror att han köper sin väg ut och att Kid har honom på repen.

Efter en stirra tänker barnet att han har det här vunnit och ringer. Men efter samtalet slingras diamantstickan över för rak flush och vinsten. Kiden avslöjar sin hand att vara ett fullt hus med ess över tiotals.

4. Smekmånad i Vegas

Nicholas Cage , som spelar Jack Singer, är i ett kort med fem kortdrag några timmar innan han planerar att gifta sig med sin förlovade Betsy, som spelas av Sarah Jessica Parker. Jack håller en rak flush och står upp mot Tommy Korman, spelad av James Cann, och några andra, inklusive ett gästutseende av den tidigare UNLV-mäns basketbollar sen Jerry Tarkanian och naturligtvis en kinesisk Elvis-impersonator.Betting kommer till Tommy och han höjer sig stor, vilket gör att Jack verkligen börjar oroa sig. Jack reperiserar sedan, och så småningom blir potten till $ 83.000 och vadslagningen fortsätter. Jack börjar svettas och vet hur mycket som ligger på linjen, men visar sedan ett visst självförtroende efter att ha visat sin stora hand av en rak flush till jackan. Tommy är imponerad, men inte för mycket, som han visar sin raka spola till drottningen för att vinna.

3. Sting

Henry Gondorff, spelad av Paul Newman, är i ett kort med fem kortdragning med Doyle Lonnegan och två andra. Gondorff är en konstnär som avser att spela Lonnegan för mycket pengar. Efter att ha gått in i spelet och låtsas att vara full, rensar Gondorff mot Lonnegan och de två andra spelarna.Lonnegan blir trött på Gondorffs företag, så han tar en fem minuters paus för att sätta upp en riggdäck för att bryta Gondorffs bank. Handen är avsedd att spela ut med Gondorff att få fyra tre och Lonnegan slutar med fyra nines. Gondorff har dock andra idéer än att vara en konman själv.

När handen spelar ut och varje spelare drar kort visar det sig att handen har spelat ut som planerat Lonnegan. Lonnegan höjer sig stor och håller Gondorff i spelet, vilket leder till en massiv kruka mellan de två.

Lonnegan avslöjar sina fyra nio år och har ingen anledning att oroa sig i sitt eget sinne. Gondorff avslöjar dock att han har fyra jacks och vinner potten. Det enda sättet som detta kan vara möjligt är om Gondorff bedrog bättre än Lonnegan.

2. Casino Royale

James Bond, spelad av Daniel Craig, står inför ett högt spel av Texas Hold’em, inklusive Le Chiffre. För att ge dig en uppfattning om hur mycket pengar det är inblandat kan vi säga att big blinds ligger på en miljon dollar.Till slut kvarstår fyra spelare, och det finns tre spader på brädet och en off-suit ess. De fyra spelarna kontrollerar och floden visar ett spets ess. Som du antar spelar spelningen omedelbart med en insats på 6 miljoner dollar. Det kommer så småningom till Le Chiffre och Bond, som går fram och tillbaka vadslagning.

Bond-satsningar på $ 40,5 miljoner går in och Le Chiffre tvekar en stund och skickar sedan i resten av sina marker. Den första spelaren visar en flush med kungens höga. Den andra visar ett fullt hus med åttor över ess. Le Chiffre visar sitt fulla hus av ess över sex och tror att han har det lätt vunnit. Slutligen avslöjar Bond sin raka spol för att ta hem potten, vilket är värt över 100 miljoner dollar.

1. Rounders

Slutspelet Rounders har en oförglömlig heads-up Texas Hold’em match mellan Mike McDermott (Damon) och Teddy KGB (Malkovich) som slog Mike tidigare i filmen.Teddy KGB visar ett extremt stort förtroende efter att ha sett floppen och förklarar till Mike att spelet kommer att vara över kort på grund av hur stark en hand han håller, då han långsamt äter en Oreo.

Mike kontrollerar floppen och Teddy höjer omedelbart. Mike viker och visar att han hade två par och förklarar att han bara lagt ner ett ” monsterhand. ”Mike förutspår att Teddy floppade en rak och han har rätt. Mike upptäckte hur han visste att hans ”monster hand” fortfarande inte var tillräckligt bra för att slå Teddy’s hand. Teddy är rasande eftersom han ville få mycket pengar från Mike med en sådan hand och sedan utmanar de klassiska orden, ”Mister, en tikars son. Låt oss spela några kort.”

I nästa hand flippar Mike en rak och kontrollerar. Eftersom Teddy blir mer och mer frustrerad satsar han omedelbart och Mike ringer. Turnen är en två av klubbar som visar ingen hjälp till någon och Mike kontrollerar. Än en gång, Teddy KGB-spel och Mike ringer. Floden är spadens ess, och Mike kontrollerar igen. Teddy tycker att han bara har en rak rita , så han är övertygad om att han har handen vunnit och driver allt in. Mike ler,rak och visar sin vinnande hand.

”Betala honom. Betala den mannen hans pengar.”

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up