Home / Betting / Six Nations 2020 Betting8 min läsning
Six Nations 2020 Betting

Six Nations 2020 Betting8 min läsning

Inga Kommentarer

Välkommen till den ultimata Six Nations 2020-spelguide!

Här hittar du allt som en spelare behöver veta för den här prestigefyllda rugbyforeningsturneringen, inklusive den bästa online-bokmästaren att satsa på, exklusiva anmälningsbonuser, expertbettingguider och de senaste Six Nations nyheterna att överväga innan du lägger din insats!

 

Sex nations 2020 odds

Land

Fullständiga odds

England

13/8

Irland

2/1

Wales

5/2

Skottland

16/1

Frankrike

16/1

Italien

1000/1

 

Vanliga frågor?

 • Vad är Six Nations Championship? 
  Six Nations är en årlig internationell rugby union turnering mellan England, Irland, Skottland, Wales, Frankrike och Italien. Den äger rum över fem helger, vanligtvis i februari och mars.
 • Hur spelas turneringen?
  Det finns totalt 15 matcher. Varje lag spelar varandra en gång, med ett lag som drar nytta av hemfördel vid varje tillfälle och den fördelen som växlar år efter år.Så, till exempel, Irland var tvungen att resa till Englands Twickenham Stadium i 2018 turneringen, så 2019 reste England till Dublins Aviva Stadium, och sidorna kommer tillbaka till Twickenham i London 2020. Och så vidare.
 • Hur många poäng får du för en vinst, förlust eller teckning? 
  Sedan 2017 har lag blivit nollpoäng för ett nederlag, två i oavgjort och fyra för en seger. Det finns dock bonuspoäng där lag får en poäng för att göra fyra eller fler försök i ett spel, eller en för att förlora med sju poäng eller mindre.
 • Vad är en Grand Slam i Sex Nations? 
  En Grand Slam i Six Nations är när ett lag vinner alla fem matcherna och därigenom slår varje motståndare på väg till att vinna titeln. Det har funnits sedan ursprunget till de sex nationerna – som började som en fyrturneringsturnering som heter hemlandet innan Frankrikes tillägg gjorde det till fem nationer år 1910 och slutligen Italien år 2000 när det omnämnades de sex nationerna . Det finns ingen extra trofé för en Grand Slam, men det är en prestigefylld ära.
 • Vad är Triple Crown i Sex Nations? 
  En Triple Crown inträffar när en av ”Home Nations” – det vill säga England, Skottland, Wales eller Irland – slår alla tre av sina ”Hem Nations Nations” motståndare. Det är en triumf som har hållits i högt intresse sedan den inledande turneringen, när England slog Skottland, Wales och Irland 1883.
 • Vilken kanal går Sex Nations på? 
  I Storbritannien, delar BBC och ITV sändningsrättigheter för live sex Nations-spel och kommer att göra det fram till minst 2021. Enligt de befintliga termerna sänder BBC alla hemspel för Frankrike, Skottland och Wales medan ITV gör det lika för England , Irland och Italien hemspel. I   Irland , TV3 visar varje spel bor fram till 2021, medan France Télévisions sänder alla spel in   Frankrike . I   Italien   Spel visas via DMAX fram till 2021. I   Amerika kan spel ses live på NBC Sports.

Att tänka på när man bettar på six nations

Lite värde i matchresultatmarknaden

Med de sex nationerna på gratis-tv i Storbritannien och Irland är det inte konstigt att den här händelsen är populär bland sportspelare, särskilt eftersom det finns så många olika sätt att satsa!

I likhet med Italien, Skottland och fallna tidigare jättar Frankrike är stora underdogs när de möter traditionellt starkare Irland, England eller Wales, kan det vara svårt att satsa på matchresultatmarknaden.

Lyckligtvis finns det andra sätt att tjäna pengar på de så kallade svagare sidorna, med specialerbjudanden tillgängliga på alla lag, inklusive whipping boys Italy. Kolla in våra betting expertguider på 2019 turneringen nedan.

Handicap Betting

Handicap betting är förmodligen den vanligaste metoden för spelare som satsar på rugby union. I rugbyunionen kan missförhållanden vara vanliga, till exempel när tusenhundratalsunderhundar i Italien tar på Irland, England, Wales eller någon i turneringen kommer att tänka på det!

Så för att göra sådana spel intressanta från ett vadslagningsperspektiv kommer bokmakare att utfärda liknande italienska med ett +25 handikapp mot Skottland, vilket i huvudsak ger dem en 25-poängs start för en satsning.Om du tillbaka Italien med det handikappet och de förlorar mindre än 25 poäng är din insats en vinnare!

I fall där matcher är mycket svårare att ringa är Irland mot England det främsta exemplet, vem favorit är, har vanligtvis ett mycket litet handikapp på omkring -3, varigenom de måste vinna med fyra eller flera poäng för att din insats ska vara en vinnare. Men bästa rugby bookmakare   kommer att erbjuda en rad handikappar för punter att göra sin egen bedömning.

 

Vinstmarginal

Betting på vinstmarginalen liknar handikappsspel, men för vissa punters är det lättare att ta sig runt huvudet. Till exempel, om du har en hunch Wales kommer att slå Frankrike med allt mellan 1-10 poäng, du kan satsa på det utan att behöva oroa dig för handikapp som omfattas.

Faktum är att du i många fall hittar bättre värde för din andel på vinstmarknaden. Om du vill Wales för att absolut steamroll Frankrike, i stället för att bara vinna marginellt, kan du satsa på walesiska för att vinna med en marginal på mellan 11-20 poäng.

Tror det kan vara ännu mer? Du tittar på enorma odds för en Wales-vinst med en 21-30-marginal. Sådana marknader är allmänt tillgängliga, och marginalerna erbjuds också i fem. Det här kan vara ett roligt sätt att satsa mot träskedjutare, Italien, som alltför ofta är på fel sida av en trouncing.

 

Halvtid/Fulltidsspel

Att satsa på vem som vinner på halvtid och då på heltid i samma satsning är ett roligt och potentiellt väldigt lönsamt sätt att satsa på sex Nations-spel och rugbyunionen i allmänhet.

Om du är en spelare som gillar att spela liten på höga odds är det den bästa typen satsning för dig.

De permutationer är enkla – du väljer laget du tror kommer att vara på halv tid, och du väljer också laget du tror kommer att vara framåt vid heltid. Få båda rätt och du är en vinnare! Om du kan få en oavgjort på antingen halvtid eller heltid, eller båda, kommer dina odds att gå genom taket, men drakar är mycket svåra att ringa i rugby.

När turneringsfavoriterna måste besöka en rivalens hemmamarknad finns det bra skäl att satsa på HT / FT-marknaden. Till exempel, 2019 pre-turneringsfavoriter Irland reser till Wales i sitt sista spel där irländarna borde vara favoriter, men bara bara.

Wales kommer alltid att göra en stark kamp mot hemmen mot någon, men Irlands överlägsenhet bör råda i slutändan. Du skulle titta på odds på runt 6/1 för Wales för att vinna vid pausen, men Irland ska dra igenom och ta segern genom heltid. Det kan vara en skarp, strategisk satsning för värdesökande.

 

First Scoring Play

I rugby union finns det flera olika sätt att poängera poäng. Ett försök, som tjänar ett lag fem poäng, är det mest eftertraktade resultatet, och om du landar ett försök får du automatiskt ett skott vid en omvandling för att kunna hämta extra två poäng.

Det vanligaste öppningsresultatet kommer emellertid i form av en straff. Påföljder är vanliga i rugbyunionen, mycket mer än försök, så det är något av en överraskning att se att bookmakers fortfarande prissätter matchfavoriterna på omkring 6/4 för att öppna poängen från straff.

Den knepiga delen är att få laget som öppnar poängen korrekt, eftersom straff kan tilldelas för även de minsta överträdelserna, så det är inte ovanligt att matchens underdogar gör mål först från en spark.

Det finns naturligtvis ett annat alternativ, vilket är ett droppmål, men dropmålet är vanligtvis reserverat som en sista utvägsstil och det är därför mycket osannolikt att vara första poäng i en Six Nations-match. Odds för favoriterna att öppna en matchning med en droppmål är vanligtvis runt 66/1.

 

Första försök mot mål

På samma sätt som den första målskytten som är mycket populär bland fotbollsmedborgare, är den första försökskursmarknaden ett brett öppet fält och det lönar sig ofta att titta på varje lags senaste testpoäng.

Den första försökskursmarknaden är typiskt toppad av vingers eftersom de är de snabbaste spelarna på planen och är ofta beroende av att avsluta ett svepande drag.

Det kan dock vara fördelaktigt att spara din första försökskonkurranssats för in-play, eftersom förväntat spel kan övergå till fula dogfights, under vilka någon kan vara den första som korsar whitewash.

Ha en spelare i åtanke innan spelet börjar, men vänta och se hur spelet utvecklas i början. Är det öppet och fritt flöde? Välj en ving! Är spelet dominerat av rucks och mauls? Din gissning är lika bra som någons!

Om du inte är övertygad på något sätt finns det alltid alternativet ”no try scorer” som i rugby union är vanligare än du kanske tror.

Senaste Six Nations Vinnare

År

Vinnande Team Grand Slam?

2019

Wales

Ja

2018

Irland

Ja

2017

England Nej
2016 England

Ja

2015

Irland Nej

2014

Irland Nej
2013 Wales

Nej

2012 Wales

Ja

2011 England

Nej

 

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up