Home / Betting / Spelskatten ökar till 21% för offset aktörer3 min läsning
Spelskatten ökar till 21% för offset aktörer

Spelskatten ökar till 21% för offset aktörer3 min läsning

Inga Kommentarer

Offshore-spelbolag fastställs för en sex procentig spelskatt höjning, eftersom den brittiska regeringen har redogjort för hur de planerar att återhämta sig förlorad avgift från det kommande snittet i maximala insatser som tillåts på fast odds vadslagningsterminaler.

På måndagen meddelade kansler Phillip Hammond en ökning på Remote Gaming Duty (RGD) – en spelskatt på bruttoresultat från online-spel som poker, roulette och slots – från 15% till 21%, som var effektiva från och med oktober 2019.

Flyttet är utformat för att fylla ett skatteinkomsthål som kommer att skapas genom implementeringen av en nedbrytning på fast odds-vadslagningsterminaler (FOBT), varigenom den maximala insatsen ska minskas från 100 kr var 20: e sekund till bara 2 kr.

Den dramatiska minskningen av maximala insatserna på FOBT, maskiner som regeringen tror på snabbt problemspel, skulle vara att kosta parlamentet uppskattade 120 miljoner pund i förlorade skatter under budgetåret 2019-2020.

Däremot kommer fjärranslutna speloperatörer som handlar i Förenade kungariket att bära bruntet, med en ökning på 6% i RGD som förväntas ge 130 miljoner pund i 2019-2020 och 255 miljoner pund det följande året, vilket anges i budgetpolitiken.

”Från oktober nästa år kan jag bekräfta att vi kommer att öka Remote Gaming Duty på onlinespel till 21 procent för att finansiera intäktsförlusten när vi reducerar FOBT-insatser till £ 2” – Phillip Hammond.

Frustration för FOBT-kritiker

FOBT har ingen brist på motståndare, men för många kampanjer kommer regeringens planer att senarelägga den maximala maximala insatsen från april 2019 till oktober 2019 – att sammanfalla med RGD-reformen – sannolikt kommer att mötas med frustration.

På söndag sätta ledarna för 27 råd i Storbritannien sin signatur mot ett brev som uppmanade Hammond att inte fördröja genomförandet av de planerade nedskärningarna till den maximala FOBT-insatsen.

Förra året gjorde brittiska bookmakers uppgift om £ 1,82 miljarder från FOBTs, vilket tyder på att den extra sexmånadersperioden att justera skulle kunna vara värd omkring 900 miljoner pund till branschen.

Förbundet för British Bookmakers – som representerar 80% av high street-sektorn – hävdar att extra tillfrestning inte kommer att räcka för för att förhindra uppsägningar, även om de välkomnar startdatumet oktober 2019 då deras medlemmar börjar förbereda sig för förändringen.

”Genomförandeperioden kommer inte att avvärja de flesta av arbetsförlusterna, men det kommer att ge en liten tid för företagen att omorganisera personal och spara jobb där det är möjligt – vilket skyddar människors försörjning”, läs ett uttalande från ABB.

”De spelbutiker som överlever denna seismiska förändring kommer att fortsätta att ge en säker plats att spela med personalinteraktion och branschledande ansvarsfulla spelåtgärder.”

Påverkan på Offshore-spelbolag

Samtidigt hade de offshore-spelbolag som satte upp sig för att minska underskottet förberett sig för en sämre siffror än 21% av sina brutto spelintäkter, efter att ha fått kännedom om de föreslagna förändringarna i maj.

Clive Hawkswood, verkställande direktör för Remote Gambling Association – branschorganisationen som representerar de flesta av världens största licensierade fjärrspelare – medgav lite lättnad på resultatet.

”En ökning från 15 procent till 21 procent för RGD är en brant stigning i skatt som kommer att kosta sektorn uppåt ytterligare 250 miljoner kronor per år”, sa han.

”Det kommer att bli ett bittert piller att svälja för många, men det kunde ha varit märkbart sämre på 25 procent, vilket blev föremål för tidigare idag [måndag]. Det finns också lite komfort att genomförandet kommer att bli sex månader senare än vi hade förberedd på.”

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up