Home / Betting / Stora namn ansluter till Sveriges nya reglerade spelindustri3 min läsning
Stora namn ansluter till Sveriges nya reglerade spelindustri

Stora namn ansluter till Sveriges nya reglerade spelindustri3 min läsning

Inga Kommentarer

Sveriges reglerade iGaming-bransch kommer att inledas i januari med mer än 30 licensierade operatörer godkända enligt den nya lagstiftningen.

Efter att ha öppnat ansökningar om nya spelcertifikat i augusti mottog Lotteriinspektionen 55 spelkrav från online casino och sportspelsföretag, inklusive några av världens största namn.

Betfair, Bet365, Betway och PartyPoker är bland de som lurades av rapporter om snabb tillväxt på den svenska spelmarknaden. Brutto spelintäkter uppgick till 16,8 miljarder kronor under de tre första kvartalen 2018.

Det är en ökning med 1,2% för året, med onlinespel på nationens enda auktoriserade webbplats Svenska Spel, som växer med 22,5%. Vad som orsakade förändringen var dock rapporter om 12,4% ökning av intäkterna för operatörer som bor i Sverige utan tillstånd.

Sveriges nya spelsidor online

Från och med 1 januari kommer svenska personer att kunna satsa från mer än 30 speloperatörer, som tidigare kunnat spela på Svenska Spel och några lokala lotterier.

ATG var också tillgängligt, som tidigare innehar monopolet på hästkapplöpning och nyligen lagt till en sportbok på sina erbjudanden via ny licensierad Kambi – ett plus till det negativa som det nya systemet presenterar, eftersom den industriägda platsen förlorar sitt hästkapplöpningsmonopol .

Efter en omfattande granskningsprocess som involverar lager av tekniska inspektioner har Lotteriinspektionen emellertid godkänt följande spelwebbplatser för att erbjuda online-satsningar till Sverige bland en lista över 100-tal.

BetHard Bet365 Betfair Casumo
LeoVegas Unibet Mr Green NY Spins RedBet

Fokusera på spelarsäkerhet

Sveriges nya spelregler reglerar spelarnas säkerhet, endast tillhandahåller spel licenser till organisationer som har genomgått teknisk provning.

Gambling Authority understryker att ”spelare måste kunna anta att de spel som erbjuds är säkra och att de inte kan manipuleras”, som kräver granskning av spelningssystem, IT-säkerhetsprocedurer, företagsresursplaneringssystem, lotritningsutrustning, och fysiska lotteri biljetter minst var 12: e månad.

I ett detaljerat 28-sidigt dokument som ges som riktlinjer för sökande till spellicenser krävde Lotteriinspektionen att spelare måste ges tydlig information om licensinnehavarens ansvariga spelåtgärder. Dessutom:

Spelarens begränsningar av insättningar

Och spelarens ackumulerade förluster under de senaste 12 månaderna.
”Spelarens förmåga att hålla reda på sitt spel är avgörande ur ett konsumentskyddsperspektiv,” sa Lotteriinspektionen samtidigt som han tillade: ”Individen är ansvarig för sitt eget spel, men vissa har begränsad förmåga att spela ansvarigt och med fasthållning.

”Spelberoende måste betraktas som ett mycket allvarligt problem. De negativa effekterna av spel måste motverkas. Nödvändiga åtgärder bör vidtas för att ge spelarna största möjliga insikt i sitt eget spelbeteende.”
”Fusk på spel”
Den svenska spelautomatens andra huvudprioritering i sin nya spelregning var att inkludera ”Bedrägeri på spel” som ett nytt brott för att bekämpa matchfixering och därmed förknippade sportsmedelsföreteelser.

Den som felaktigt åtar sig en åtgärd som kan påverka resultatet av ett spel som omfattas av licenskraven enligt denna lag, döms till fängelse i högst två år.
De dömda kommer sannolikt att dömas till minst sex månader, med den tiden förlängd till sex år om övertygelsen är grov, särskilt om brottsligheten visar sig vara farlig eller systematisk.

Den nya räkningen röstades in av riksdagen den 7 juni i år, och ersatte lagar som inte uppdaterats sedan uppkomsten av onlinespel, vilket gör det möjligt för offshore-leverantörer att fungera i Sverige oreglerade. Det ändras från januari.


Söker du efter de bästa posters online? Hos Funqle kan du hitta de bästa posters och wall art du kan tänka dig!


0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up