Home / Sport / 5 saker som talar för att USA vinner ryder cup5 min läsning
usa vinner ryder cup

5 saker som talar för att USA vinner ryder cup5 min läsning

Inga Kommentarer

Detta års Ryder Cup är en av de mest upphissade upplagor av händelsen någonsin, och av goda skäl. Båda sidorna ser väldigt starka ut, men USA vinner ryder cup och den eftertraktade trofén av 5 olika skäl. 

1) Dominans i Major Championships

Visserligen har Majorsna inget verkligt inflytande över Ryder Cup annat än att hjälpa till med kvalifikation. Men vad de visar är spelare som producerar sitt bästa spel när det gäller mest som är en del av vad Ryder Cup handlar om. Att producera ditt bästa, eller håla en putt, när trycket är högst.

Under de senaste åren i majors har amerikanerna klart varit bättre på detta än européerna.

Sedan 2013, av 24 stora mästerskap, har det bara varit 7 europeiska vinnare och de har 8 stora mästerskap av de senaste 24. Å andra sidan har de varit 10 amerikaner som vann Majors.

I själva verket har 6 av de sista 8 majorsna blivit vunna av amerikaner med Francesco Molinari och Sergio Garcia som de två andra vinnarna. Båda dessa européer finns med i Europas lag. 

 

2) Europeisk oerfarenhet

Det finns några som säger att vara en rookie spelar ingen roll, men alla bevis tyder på att det absolut gör det. De flesta tidigare och nuvarande spelare säger att Ryder Cup-trycket är olikt annat än någonting i spelet och det slår säkert upp hela veckan. Därför har man redan upplevt att trycket är stort och just nu sitter amerikanerna ganska i det avseendet. I skrivande stund har båda sidorna namngett sina 8 kvalificerade spelare och rookieräkningen för varje sida är 5 till 1.

På det amerikanska laget Justin Thomas är den enda rookie men bara så råkar det vara den 3: e bästa spelaren i världen och har haft en viss erfarenhet av lag matchplay i Presidents Cup i 2017. Givetvis är Ryder Cup en annan nivå än det, men varje liten hjälp hjälper.

Medan européerna har fem rookies i Jon Rahm, Alex Noren, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton och Thorbjorn Olesen. Det är mycket som betyder att Thomas Bjorn sannolikt ser ut att välja några erfarna spelare i sina jokerteckenval. Men problemet där är Sergio Garcia har varit i hemsk form och det finns frågor om Henrik Stensons träning.

Nej, att ha många rookies är inte ett gott tecken för något lag. Behöver jag påminna dig om att den sista gången Europa tog många rookies till Ryder Cup var 2016 och Europa blev slagen 17-11.

 

3) Fler topp 30 spelare på världsrankning

Thomas Bjorn å andra sidan har sju kvalificerade europeiska spelare i topp 30 med fyra andra att välja Wildcards från men som jag nämnde ovan är två av dem Henrik Stenson och Sergio Garcia och de får inte spela. Tror du USA vinner ryder cup ? 

För att lägga till det har amerikanerna de tre bästa spelarna i världen i Dustin Johnson, Brooks Koepka och Justin Thomas som alla har visat bra form i år att vinna åtta turneringar mellan dem. (DJ, Thomas – 3, Koepka – 2). Spela på ryder cup hos leovegas

 
 

4) Skrämmande lag

Det här är mer av en observationspunkt, men amerikanerna har ett ganska skrämmande lag i år under ledning av flera spelare som verkar höja sitt spel för cupen och de största stunderna. Patrick Reed och Jordan Spieth älskar tydligt tävlingen och Brooks Koepka har visat att han höjer sitt spel för de stora tillfällen flera gånger. Därefter, förutsatt att de blir plockade uppenbarligen har du Tiger Woods och Phil Mickelson som är två av de största spelarna som spelet någonsin har sett. Rickie Fowler och Justin Thomas är unga och rädda för ingen, och USA vinner ryder cup och har världens nummer ett, Dustin Johnson.

Medan jag skulle hävda att européerna bara verkligen har en verkligt skrämmande spelare och det är Rory McIlroy. (Kanske kan du kasta Jon Rahm och Ian Poulter, om han är utvald, där också). Justin Rose, Henrik Stenson (om plockade), Francesco Molinari, Fleetwood, Hatton och Noren är alla klassspelare, men jag skulle hävda att de inte är skrämmande.

En annan aspekt av detta är att flera amerikaner verkar som om de går bra vilket innebär att de är mer av ett lag än européerna. För att ta del av spel inför Ryder cup så kan du signa upp hos någon av våra sportbonusar

 

5) Vunnit 2016 

Slutligen har amerikanerna 5 spelare från sitt segerrika 2016-lag som återvänder med eventuellt ett par mer beroende på att kaptenerna väljer.

De har haft erfarenhet av att vinna och vet vad som krävs, medan många européer inte gör det.

 

Så vad tror du, vinner USA Ryder Cup

 

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up