Home / Bonusar / Vem vinner valet 2018 – se bästa odds på riksdagsvalet 20185 min läsning
Riksdagsvalet 2018 - Hitta de bästa oddsen på valet här!

Vem vinner valet 2018 – se bästa odds på riksdagsvalet 20185 min läsning

Inga Kommentarer
Nu börjar det verkligen dra ihop sig till valet och det är endast några dagar kvar. Om man läser av de prognoser som har gjorts verkar det som att vi kommer få en ny koalition som tar ordförandeklubban den 9 september. Just nu får du nämligen över 50 gånger pengarna om du satsar på att Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet sitter kvar! Ett väldigt bra odds som gör söndagen lite mer spännande!

 

Betting på riksdagsvalet 2018

Intresset för att betta på politiska händelser har stadigt ökat, ända sedan möjligheten introducerades i början av 2000-talet. Och genom att titta på gällande odds för Riksdagsvalet 2018 kan vi få en liten föraning om vad som väntar runt hörnet. Och som det ser ut just nu verkar det bli en kamp mellan S och SD – åtminstone om vi ska tro på de som spelar online.

Även om det finns över 40 partier att rösta på så handlar valet 2018 om 8 stora partier. Siffran inom parentes avser hur många som svarat på frågan ”Vem skulle du rösta på om det var val idag?” Uppgifterna är hämtade från Demoskops mätningar. Här kan du också läsa Novus mätningar.

 1. Socialdemokraterna (23,6%)
 2. Moderaterna (19,7%)
 3. Sverigedemokraterna (19,6%)
 4. Centerpartiet (11,1%)
 5. Vänsterpartiet (8,8%)
 6. Miljöpartiet (6,5%)
 7. Liberalerna (4,8%)
 8. Kristdemokraterna (3,6%)

Just nu ligger Liberalerna väldigt nära ”nedflyttningsstrecket” (under 4%) för att tala i sporttermer. Ännu värre ser det ut för Kristdemokraterna, som ligger under 4%-spärren. Inför valet 2018 är oddsen i princip 50/50 på om KD ska klara sig kvar i Riksdagen eller inte.

HÄR KAN DU SPELA PÅ VILKET PARTI SOM BLIR STÖRST DEN 9 SEPTEMBER

 

Vem vinner riksdagsvalet?

Så vem kommer vi att få se som statsminister efter valet 2018? Odds och opinionsmätningar pekar på att de två troligaste kandidaterna är Stefan Lövfen och moderaternas Ulf Kristersson. Båda ligger kring oddset 2,0 hos spelarna.

S har tappat en del den senaste tiden, och så har även skett med SD, som inte längre är Sveriges näst största parti. I Demoskops mätningar för augusti ligger M (som också har tappat) någon tiondels procent före SD. Tittar vi dock på t.ex. SIFO så är förhållandet det omvända.

De flesta tror att nästa regering kommer att vara en koalition mellan M-L-KD och C. Detta under förutsättning att KD och L klarar sig kvar i Riksdagen. Odds-spelarna har i alla fall sagt sitt om hur det kommer att se ut efter valet 2018, och oddsen hos t.ex. Mr Green på olika tänkbara koalitioner ser ut så här:

 

 • M/L/KD/C 3,00
 • M 4,85
 • S/M 9,00
 • M/L/C 11,00
 • S/L/C 12,00
 • M/SD 15,00
 • M/SD/KD 15,00
 • S 15,00
 • S/M/C 15,00

HÄR KAN DU SPELA PÅ VILKET BLOCK DU TROR KOMMER STYRA SVERIGE HOS MR GREEN

 

Oddsmarknader för riksdagsvalet 2018

Riksdagsvalet 2018 ser ut att kunna bli en riktig rysare. Det är väldigt jämnt mellan blocken just nu och det är ganska hopplöst att försöka sia om det blir Alliansen eller de Rödgröna som får bära kaptensmössan de nästa fyra åren. Detta gör dock att det är väldigt svårt för oddsbolagen också, så om du vågar ta ett bet finns här mycket att vinna.

I opinionsmätningarna flyger sympatierna omkring som löv i en stormvind, men tittar vi istället till oddsen på Riksdagsvalet 2018 hos bettingsajterna så verkar de ha lite bättre koll på läget.

Alla de etablerade bettingsajterna erbjuder idag spel på såväl politik som andra händelser. Och hos dem kan du hitta odds på valet 2018 i en massa tänkbara och otänkbara kombinationer. Några av de odds du kan spela på är:

 

 • Vilket parti får flest röster?
 • Vilken koalition får flest röster?
 • Vilket part/koalition bildar regering efter valet?
 • Vem blir statsminister efter nästa val?
 • Kommer något nytt parti in i regeringen?
 • Hur många partier bildar regering?
 • Har nästa regering majoritet?
 • Kommer någon partiledare att avgå efter valet?
 • Hur stort blir valdeltagandet?

Spela på valet: Mr green har ett av Sveriges största utbud av olika odds inför valet

 

VIKTIGA DATUM INFÖR RIKSDAGSVALET 2018:

3 september – 4 september: partiledarutfrågning i TV4
7 september: Slutdebatt i SVT
7 september: Sista dag för kandidater att samtycka till kandidatur i valet
8 september: Statsministerduell i TV4
9 SEPTEMBER: VALDAG, lokalerna är öppna 08:00 – 18:00
10 september: Länsstyrelsen påbörjar slutlig sammanräkning
12 september: Valnämndens preliminära rösträkning av förtidsröster som inte granskades på valdagen
19 september: Sista dagen att överklaga valet eller valresultatet

 

Om Riksdagsvalet

Riksdagsvalet är, som namnet antyder, de allmänna val till Sveriges Riksdag som hålls vart fjärde år. Du som är 18 år fyllda och är svensk medborgare får rösta på ”ditt” parti och även ge en viss person din röst.

Röstlängd, som är en lista över alla som har rösträtt, och röstkort tas fram av Valmyndigheten, som också är den myndighet som fördelar mandaten mellan partierna efter valet.

 

Summering

Riksdagsvalet visar alla tecken på att bli en klassisk kamp mellan blått och rött – höger mot vänster. I senaste mätningen skiljer det bara någon enstaka procentenhet mellan de båda blocken, då S har knappat in på M, mest beroende på att Moderaterna tappat en hel del väljarsympatier.

Men ingenting är hugget i sten. SD är en joker i spelet, och har ställt till med oreda för båda blocken under den här mandatperioden. Vilken roll kommer Jimmy Åkesson att ha efter valet? Oddsen är i skrivande stund faktiskt bara 8% på att han kommer att bli statsminister.

 

0 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

Scroll Up